کد خبر: ۸۷۱۷۵۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۹
تلاش ناکام برای وقفه بشردوستانه در غزه؛ کشتار غیرنظامیان ادامه دارد!

جنگ فلسطین| ۹۷۷۰ نفر در غزه کشته شده‌اند| شرط نتانیاهو برای آتش‌بس+فیلم

تلاش‌های دیپلماتیک و حتی فشار آمریکا برای مجاب کردن اسرائیل به پذیرش «وقفه‌بشردوستانه» در سی‌امین روز جنگ غزه به نتیجه نرسیده است. همزمان ناو گروه ضربتی آیزنهاور آمریکا نیز وارد آب‌های خاورمیانه شد.
جنگ فلسطین| ۹۷۷۰ نفر در غزه کشته شده‌اند| شرط نتانیاهو برای آتش‌بس+فیلم
آفتاب‌‌نیوز :

درگیری‌های مرزی میان ارتش اسرائیل و نیرو‌های حزب‌الله در جنوب لبنان پس از سخنرانی تهدید‌آمیز حسن نصرالله شدت گرفته است.

بمباران اردوگاه مغازی در باریکه غزه تازه‌ترین حمله ارتش اسرائیل به غیرنظامیان فلسطینی است که تاکنون بیش از ۴۰ کشته به جا گذاشته است.

آنتونی بلینکن در دومین سفر دوره‌ای خود به خاورمیانه راهی ترکیه است و بار دیگر بر حمایت آمریکا از وقفه بشردوستانه تاکید کرد.

کشور‌های عرب خواهان آتش‌بس هستند، آمریکا، اما مخالفت می‌کند و می‌گوید آتش باعث تجدید قوای حماس می‌شود.

نزدیک به ۴۰۰ هزار فلسطینی به رغم هشدار ارتش اسرائیل در شمال غزه باقی مانده‌اند. حدود یک میلیون نفر به مناطق جنوبی باریکه عزیمت کرده‌اند. کل جمعیت نوار غزه ۲.۲ میلیون نفر است.

حماس می‌گوید از هفت اکتبر تاکنون ۹ هزار و ۴۸۸ نفر از جمله ۳ هزار و ۹۰۰ کودک و ۲ هزار و ۵۰۹ زن در غزه کشته شده‌اند.

اسرائیل از کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ نفر از شهروندان خود از جمله ۳۴۵ سرباز خبر داده است.

آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز یکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۵ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی را در اینجا دنبال کنید.

حملات حماس به اسرائیل

 
ویدئویی غم انگیر و تکاندهنده از وضعیت دو کودک مجروح در غزه

«ما ادامه می‌دهیم»؛ پیام نتانیاهو «به دوستان و دشمنان»: آتش‌بس نمی‌کنیم

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با بی اعتنایی به درخواست‌های مکرر و رو به افزایش شخصیت‌های سیاسی و نهاد‌های بین‌المللی در جهان تاکید کرد که آتش‌بس در غزه را نمی‌پذیرد.

نتانیاهو که در حضور خلبانان یک پایگاه هوایی در جنوب اسرائیل سخن می‌گفت، تاکید کرد: «بدون بازگشت گروگان‌های ما آتش‌بس برقرار نخواهد شد.»

نخست وزیر اسرائیل سپس با اشاره به عملیات نظامی جاری بر ضد حماس افرود: «به دشمنان و دوستانمان می‌گوییم تا زمانی که آن‌ها را شکست دهیم (به جنگ) ادامه خواهیم داد.

کاخ سفید: صد‌ها آمریکایی را با موفقیت از غزه خارج کردیم
 
کاخ سفید می‌گوید آمریکا توانسته است بیش از ۳۰۰ شهروند این کشور و اعضای خانواده آن‌ها را از نوار غزه ناامن به بیرون از این باریکه منتقل کند. 

جاناتان فاینر، مشاور امنیت ملی در مصاحبه‌ای با سی‌بی‌اس، گفت: «طی چند روز گذشته از طریق مذاکرات فشرده با همه طرف‌های درگیر، توانستیم بیش از ۳۰۰ نفری که اقامت دائم آمریکا را دارند به همراه اعضای خانواده‌شان با موفقیت تخلیه کنیم.»

وی همچنین گفت که هنوز تعدادی آمریکایی در داخل باریکه غزه هستند. 

یهودیان اروپا دوباره در ترس زندگی می‌کنند

کمیسیون اتحادیه اروپا «احیای مجدد» اقدامات یهودستیزانه در سراسر اتحادیه اروپا را که پس از جنگ حماس و اسرائیل شکل گرفته است محکوم کرد و تلویجا گفت که «یهودیان اروپا امروز دوباره در ترس زندگی می‌کنند».

کمیسیون اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام آورده است: «افزایش حوادث یهودستیزانه در سراسر اروپا در روز‌های اخیر یادآور برخی از تاریک‌ترین دوره‌های تاریخ است... ما این اعمال نفرت‌انگیز را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم... [چنین اقدامات یهودستیزانه]مغایر با ارزش‌های بنیادین، نوع جوامع و جوهره اروپاست.»

پاپ: بنام خدا دست از جنگ بردارید، آتش‌بس کنید

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان از طرفین جنگ غزه خواست تا بلافاصله به جنگ پایان دهند.

وی همزمان خواستار کمک‌های بشردوستانه و کمک به مجروحان غزه شد، جایی که وی شرایط انسانی را در آن «بسیار وخیم» خواند. 

رهبر کاتولیک‌های جهان گفت: «من مدام به وضعیت وخیم فلسطین و اسرائیل فکر می‌کنم جایی که بسیاری از مردم جان خود را از دست داده‌اند. من دعا می‌کنم و از شما می‌خواهم به نام خدا [جنگ را]بس کنید، آتش‌بس کنید.»
 
پاپ همزمان خواستار آزادی گروگان‌هایی شد که حماس در حمله ۷ اکتبر آن‌ها را از اسرائیل به باریکه غزه برده است.

وی گفت کودکان باید به آغوش خانواده‌های خود بازگردند.

وی افزود: «بیایید به کودکان فکر کنیم، آینده و جان همه کودکان درگیر در این جنگ، مانند جنگ اوکراین و درگیری‌های دیگر تباه می‌شود.»
 
پاپ همزمان گفت که برای زلزله‌زدگان نپال، پناهندگان افغان و قربانیان سیل ایتالیا را هم دعا می‌کند.

حماس: تعداد کشته‌شدگان حملات اسرائیل به ۹ هزار و ۷۷۰ نفر افزایش یافت

وزارت بهداشت حماس روز شنبه اعلام کرد که از آغاز جنگ جاری با اسرائیل در هفت اکتبر تا کنون ۹ هزار و ۷۷۰ نفر از جمله ۴ هزار و ۸۰۰ کودک جان باخته‌اند.

در بیانیه وزارت بهداشت حماس آمده است ۲ هزار و ۵۵۰ نفر از قربانیان حملات اسرائیل به غزه را زنان تشکیل می‌دهند.

فرانسه خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در جنگ غزه شد

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه همزمان با سی‌امین روز جنگ اسرائیل و حماس خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در درگیری‌ها و حملات شد.

رئیس دیپلماسی فرانسه پس از دیدار با همتای قطری خود در دوحه گفت: وقفه فوری، پایدار و مستمر بشردوستانه کاملاً ضروری است و باید بتواند به آتش‌بس منجر شود. 

او تاکید کرد که فرانسه در تلاش است تا متنی در این زمینه در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود؛ این در حالیست که اعضای شورای امنیت از زمان شروع جنگ غزه تاکنون بر سر آتش‌بس بشردوستانه جهت متوقف کردن حملات اسرائیل و تسهیل در امر کمک‌رسانی به غیرنظامیان به توافق جمعی نرسیده‌اند.

هشدار بلینکن نسبت به «جابه‌جایی اجباری» فلسطینیان از غزه؛ محمود عباس «نسل‌کشی» اسرائیلی‌ها را محکوم کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در رام‌الله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی که اداره امور در کرانه باختری را در دست دارد، دیدار و گفتگو کرد.

این ملاقات در حالی انجام می‌شود که درخواست ایالات متحده از اسرائیل برای وقفه بشردوستانه در جنگ جاری با حماس هنوز با پاسخ مثبت تل‌آویو همراه نشده و جامعه بین‌المللی به شدت نگران عواقب حملات مرگبار اسرائیل علیه غیرنظامیان در غزه و گسترش یافتن این بحران به کرانه باختری و دیگر جبهه‌ها است.

محمود عباس در این دیدار بار دیگر بر ضروررت برقراری «آتش‌بس» فوری و توقف حملات اسرائیل به غزه تاکید کرد.

رئیس تشکیلات فلسطنینی همچنین در حضور وزیر خارجه آمریکا «نسل‌کشی» اسرائیلی‌ها در غزه را محکوم کرد.

این نخستین بار پس از آغاز جنگ غزه در هفت اکتبر است که وزیر امور خارجه آمریکا پس از چندین سفر به اسرائیل و اردن، از بخش اشغالی سرزمین‌های فلسطینی در کرانه باختری رود اردن بازدید می‌کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا به گفته یکی از سخنگویانش در این دیدار نسبت به «جا‌به‌جایی اجباری» فلسطینیان از غزه هشدار داد و خواستار پایان یافتن «خشونت افراط گرایان» علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری شد.

سفر آقای بلینکن به رام‌الله با اعتراض‌های پراکنده فلسطینی‌هایی همراه شده که ایالات متحده را همدست و شریک «جنایات اسرائیل در غزه» می‌دانند.

تعلیق عضویت وزیر اسرائیلی پس از پیشنهاد استفاده از بمب هسته‌ای در غزه!

یک وزیر کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پس از پیشنهاد استفاده از بمب هسته‌ای در جنگ جاری با حماس در غزه تنبیه شد!

آمیخای الیاهو، وزیر میراث در دولت اسرائیل که یک ناسیونایست افراطی است ضمن طرح این پیشنهاد در مصاحبه‌ای رادیویی گفت که از ابعاد انتقام جویانه عملیات اسرائیل در غزه پس از حمله مرگبار حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر گذشته راضی نیست.

این وزیر تندروی اسرائیلی سپس در پاسخ به این سوال که آیا راه حل از نظر او این است که «یک نوع بمب هسته‌ای در نوار غزه بیاندازند، آنجا را با خاک یکسان کند و همه را بکشند؟»، که او در پاسخ گفت بله «این یک گزینه» است.

این وزیر افراطی همچنین با تاکید بر اینکه غیرنظامی خواندن ساکنان غزه را قبول ندارد و آن‌ها را همردیف حماس می‌داند گفته است که جان اسرا و افراد به گروگان گرفته شده با ارزش‌تر از نظامیان نیست. 

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به سرعت به این سخنان واکنش نشان داد و آن را به عنوان اظهاراتی «غیرواقعی» محکوم کرد.

در حالی که تاکنون هزاران کودک و زن در حملات اسرائیل به غزه کشته شده اند، در بیانیه دفتر نخست وزیری اسرائیل ادعا شده است که ارتش همواره در تلاش است تا «غیرجنگجویان» را در نوار غزه از حملات مصون بدارد!

بنیامین نتانیاهو همچنین این وزیر کابینه خود را از شکت در نشست‌های دولت «تا اطلاع ثانوی» محروم کرده است.

وزیر دفاع اسرائیل: رئیس دفتر سیاسی حماس را در غزه پیدا می‌کنیم و می‌کشیم!

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل تهدید کرد که نظامیان اسرائیلی رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه را پیدا کرده و او را از میان برخواهند داشت.

گالانت روز شنبه در حالی که نیرو‌های اسرائیلی در حال نبرد‌های خیابانی با شبه نظامیان حماس در شمال غزه بودند ادعا کرد: «ما یحیی السنوار را پیدا خواهیم کرد و او را خواهیم کشت.»

وی فلسطینی‌های ساکن در غزه را به مقابله با نیرو‌های حماس فراخواند و یادآور شد ارتش اسرائیل تاکنون ۱۲ فرمانده حماس را از میان برداشته است.

تجمع اعتراض‌آمیز مقابل اقامتگاه نخست‌وزیر اسرائیل با دخالت پلیس همراه شد

معترضان اسرائیلی در بحبوحه خشم فزاینده نسبت به رهبران سیاسی و مسئولان امنیتی اسرائیل ناشی از ناکامی دولت در پیشگیری از حملات مرگبار حماس در ۷ اکتبر، مقابل اقامتگاه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تجمع کردند.

این اعتراض که با دخالت پلیس همراه بود با انتشار نتایج یک نظرسنجی همراه بود که نشان می‌دهد بیش از سه چهارم اسرائیلی‌ها معتقدند بنیامین نتانیاهو باید استعفا دهد.

شمار دیگری از معترضان اسرائیلی که در میان آن‌ها خانواده‌های افراد به گروگان‌گرفته شده توسط حماس نیز دیده می‌شدند روز شنبه در تل آویو تجمع کردند.

تظاهرکنندگان پلاکار‌هایی در دست داشتند که روی آن‌ها شعار‌هایی همچون «آتش‌بس» و «به هر قیمتی گروگان‌ها را آزاد کنید» نوشته شده بود.

گردان‌های قسام: بیش از ۶۰ گروگان در حملات اسرائیل کشته شدند

شاخه مسلح جنبش حماس روز شنبه اعلام کرد که بیش از ۶۰ گروگان این گروه که در غزه نگهداری می‌شوند در پی حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند.

ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های قسام با اعلام این مطلب یادآور شد که ۳۳ جسد افراد به گروگان‌گرفته شده همچنان زیر آوار است و با ادامه بمباران‌ها در حال حاضر امکان دسترسی به این اجساد وجود ندارد.

به گفته این مسئول حماس، تنها ۷ گروگان در بند اسارت، از جمله سه غیرنظامی دارای گذرنامه خارجی در حملات اخیر اسرائیل به اردوگاه آوارگان جبالیا کشته شدند.

هزاران تظاهرکننده در شهر‌های مختلف جهان خواستار آتش‌بس در غزه شدند

شمار زیادی از حامیان فلسطین و مخالفان جنگ روز شنبه در لندن، برلین، پاریس، آنکارا، استانبول، سیدنی و واشنگتن دست به تظاهرات زدند و خواستار برقراری آتش بس در غزه و محکوم کردن حملات اسرائیل به غیرنظامیان شدند.

در لندن، تصاویر تلویزیونی جمعیت زیادی را نشان داد که در حال برگزاری تظاهرات و مسدود کردن بخش‌هایی از مرکز شهر، پیش از راهپیمایی به سمت میدان ترافالگار بودند. پلیس گفت که ۲۹ نفر را در جریان این تظاهرات دستگیر کرده است.

در واشنگتن نیز هزاران معترض با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین و سر دادن شعار‌هایی در محکومیت نسل‌کشی در غزه و مشارکت جو بایدن در این زمینه، تظاهرات کردند.

خیابان‌های مرکزی پاریس و برلین به همراه دیگر شهر‌های این دو کشور اروپایی نیز صحنه تظاهرات ضد جنگ و حمایت از آتش بس و توقف حملات به غیرنظامیان فلسطینی بود.

در سیدنی، تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین با در دست داشتن پلاکارد‌هایی در محکومیت کشتار غیرنظامیان در هاید پارک شهر تجمع کردند.

در آنکارا و استانبول نیز صد‌ها معترض، یک روز پیش از سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به ترکیه، در محکومیت حملات اسرائیل به غزه دست به تظاهرات زدند.

سه فلسطینی در کرانه باختری کشته شدند

به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، دستکم ۳ فلسطینی بامداد روز یکشنبه در جریان حمله ارتش اسرائیل به یک منزل مسکونی در شهر ابودیس واقع در بخش اشغالی کرانه باختری کشته و شش فلسطینی دیگر زخمی شدند.

حمله زمانی روی داد که گروهی از سربازان اسرائیلی پس از یوروش به شهر ابودیس، یک خانه را برای چند ساعت محاصره کردند. نیرو‌های اسرائیلی مدعی بودند که این خانه متعلق به یک جنگجوی فلسطینی است.

بنا به این گزارش، نیرو‌های اسرائیلی پس از امتناع فرد درون خانه برای تسلیم شدن، اقدام به شلیک موشک ضدتانک به این منزل مسکونی کردند که طی آن فرد فلسطینی یاد شده جان باخت.

خبرگزاری وفا همچنین از کشته شدن دو فلسطینی دیگر بر اثر جراحات وارده پس از رویارویی با سربازان اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن خبر دادند.

ارتش اسرائیل: ۲۵۰۰ هدف را در غزه مورد حمله قرار دادیم

در حالی که اسرائیل همچنان به جنایت در غزه و کشتار غیرنظامیان می پردازد، ارتش اسرائیل مدعی است که از زمان آغاز عملیات زمینی در غزه تاکنون بیش از ۲۵۰۰ هدف را از زمین و هوا در این منطقه مورد حمله قرار داده است.

در آخرین به‌روزرسانی گزارش عملیات نظامی ارتش اسرائیل در منطقه محاصره شده غزه ادعا شده است که «نبرد‌های رو در رو برای خنثی‌سازی تروریست‌ها با پشتیبانی جنگنده‌های نیروی هوایی برای انهدام زیرساخت‌ها، انبار‌ها و مقر‌های ... حماس» ادامه دارد.

ارتش اسرائیل در این بیانیه گفت از حملات هوایی شب گذشته به یکی از مواضع نظامی حماس که شامل «پست‌های دیده بانی و مقر‌های عملیاتی» بوده، خبر داده است.

ناو گروه ضربتی آیزنهاور آمریکا وارد آب‌های خاورمیانه شد

در پی تحولات مرتبط با جنگ اسرائیل و حماس، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا روز شنبه از ورود ناوگروه ضربتی آیزنهاور به آب‌های خاورمیانه خبر داد. 

این ناوگروه که به گفته واشنگتن در تداوم تقویت قدرت بازدارندگی منطقه‌ای به خاورمیانه گسیل شده در حوزه تحت ماموریت و مسئولیت سنتکام مستقر شده است.

ناوگروه ضربتی آیزنهاور به گفته مسئولان سنتگام از «ناو هواپیمابر یو. اس. اس آیزنهاور، رزم ناو یو. اس. اس "دریای فیلیپین" با موشک‌های هدایت شونده، ناوشکن یو. اس. اس میسون با موشک‌های هدایت شونده، ناوشکن یو. اس. اس "گریولی"، ناوشکن "درسون"، به همراه ۳ اسکادران هوایی و تیم فرماندهی جنگ اطلاعاتی» تشکیل شده است.

گفتنی است که ناو هواپیمابر «یو اس اس جرالد فورد» ایالات متحده نیز پیش‌تر راهی خاورمیانه شده و در آب‌های شرق مدیترانه مستقر شده بود.

بایدن مدعی دستیابی به پیشرفت‌هایی برای «وقفه بشردوستانه» در جنگ شد

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه از آنچه وی «پیشرفت در دستیابی به وقفه بشردوستانه مورد نظر ایالات متحده در جنگ اسرائیل و حماس در غزه» خبر داد.

هدف از درخواست برای توقف موقت حملات به غزه، «حمایت از غیرنظامیان و تسهیل در ارسال کمک‌های بیشتر بشردوستانه» به این منطقه تحت محاصره ارتش اسرائیل عنوان شده است.

بایدن روز گذشته هنگام خروج از کلیسایی در دلاور و در حالی که همزمان، ارتش اسرائیل مشغول بمباران هوایی سرزمین‌های فلسطینی تحت کنترل حماس بود در پاسخ به این سوال که آیا پیشرفتی در زمینه برقراری یک وقفه بشردوستانه حاصل شده است؟ پاسخی مثبت داد.

این در حالیست که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه در جریان سفر به اسرائیل موفق نشده بود مقامات اسرائیلی را نسبت به پذیرش وقفه بشردوستانه در جنگ جاری در غزه مجاب کند.

حماس از کشته شدن بیش از ۴۰ نفر در بمباران اردوگاه مغازی خبر داد

به کفته مسئولان وزارت بهداشت حماس، در بمباران اردوگاه آوارگان مغازی واقع در مرکز نوار غزه که شامگاه شنبه توسط ارتش اسرائیل صورت گرفت بیش از ۴۰ نفر کشته و حدود ۱۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

در بیانیه وزارت بهداشت حماس آمده است که ارتش اسرائیل در این حمله منازل مسکونی را به صورت مستقیم هدف قرار داد.

مسئولان دولت حماس همچنین یادآور شدند که اغلب قربانیان این حمله را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
10
3
اگر کشورهای عربی مثل بعضی از غرب زده ها در داخل این قدر از آمریکا نمی‌ترسند الان اسرائیلی وجود نداشت.
نگ بر بزدل بی‌وجود
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین